Idar-Oberstein

Laat u verrassen in Idar-Oberstein!

Op korte afstand van Ferienpark Hambachtal ligt de gezellige plaats Idar-Oberstein. Gelegen in het dal van de rivier de Nahe, is de stad een leuk uitstapje tijdens uw vakantie op Hambachtal. Hier vind u onder andere een gezellig marktplein, een prachtige burcht ruïne en diverse musea. Een bezoekje aan Idar-Oberstein is zeker een aanrader tijdens uw vakantie!

Edelstenen industrie

Al eeuwenlang staat de stad bekend om het winnen van verschillende soorten edelstenen. In het verleden werden vooral Agaat en Amethist in Idar-Oberstein verwerkt. Ook nu staat de stad nog volledig in het teken van de sieradenindustrie. De edelsteenmijn in de Steinkaulenberg is de enige edelsteenmijn in Europa die voor bezoekers toegankelijk is. Tijdens een rondleiding tonen de gidsen u het glinsterende bergkristal, amethist en de agaten. Ook vind u in de stad diverse stenenwinkeltjes en het prachtige edelsteenmuseum waar de mooiste exemplaren kunt bezichtigen. Ook is het hier mogelijk om verschillende sieraden aan te schaffen.

Andere bezienswaardigheden Idar-Oberstein

Naast de edelstenen industrie heeft Idar-Oberstein nog een aantal andere bezienswaardigheden die de sfeer van de stad bepalen. Vanaf het marktplein van Oberstein leidt een (hoge) trap u naar de Felsenkirche, een klein en bijzonder kerkje wat in een nis tussen de rotsen is gebouwd. Het panorama platform naast de kerk geeft u prachtig uitzicht over de stad en de omgeving, waardoor de rotskerk zeker een bezoekje waard is!

Wanneer u bij de rotskerk verder door klimt komt u bij het Slot Oberstein en de Burcht Bosselstein uit. Naast een hoop historie en cultuur en een prachtig uitzicht over de omgeving kunt u hier ook heerlijk wandelen en door het bos slenteren.

Brengt u samen met uw kinderen een bezoekje aan Idar-Oberstein? Neem dan eens een kijkje bij “Das Sternenland”, een grote overdekte familiespeelplaats waar vooral kinderen een fantastische tijd hebben. Een kartbaan, glijbanen en een grote trampolines zijn slechts een aantal van de verschillende attracties in dit speelparadijs in Idar-Oberstein! Bezienswaardigheden en activiteiten genoeg dus, is dit gezellige stadje! En natuurlijk kunt u ook gewoon lekker genieten van een drankje op een van de terrasjes, of een bezoekje brengen aan de gezellige winkelstraten tijdens uw vakantie. Idar-Oberstein heeft voor ieder wat wils!

Een heerlijke uitvalsbasis in een prachtige omgeving

Brengt u graag een bezoekje aan Idar-Oberstein dan is Ferienpark Hambachtal voor u een perfecte uitvalsbasis. Bij ons kiest u tussen een verblijf in een van onze appartementen, of een heerlijk comfortabel vakantiehuis. Idar-Oberstein ligt op korte afstand van ons park en is daardoor makkelijk bereikbaar voor een leuk dagje uit. Heeft u zin om liever op ons park te blijven? Ook dan biedt Ferienpark Hambachtal u een comfortabel verblijf. Met vele faciliteiten zoals een heerlijk restaurant, kinderanimatie, een groot overdekt zwembad en diverse wellness faciliteiten beleeft iedereen bij ons een heerlijke vakantie!

Bekijk onze accommodaties

Vertrekpunt: